Linsesuppe er helt genialt. Linsene tiltrekker seg masse smaker og bidrar til en fyldig suppe som metter lenge. I denne suppen er det grønnsakene og krydderne som gir en superdigg smak. Og med litt bladgrønt på toppen og gjerne noen ferske rundstykker ved siden av er dette en knallsuppe som jeg gjerne kan servere til gjester. Perfekt til en kjøttfri middag på en mandag, perfekt til lunsjgjester i helgen eller perfekt som restesuppe på termos til jobb eller på tur.
SJEKK UT VÅRE ANDRE SUPPER
Du trenger:
- ½ dl olivenolje
- 1 gulløk, grovhakket
- 2 gulrøtter, skrelt og kuttet i skiver
- 4 fedd hvitløk, presset
- 2 ts spisskummin
- 1 ts karripulver
- ½ ts tørket timian
- 1 boks med hermetiske tomater (400 gram)
- 5 dl grønne linser (Jeg bruker hermetiske ferdigkokte linser)
- 1 liter grønnsaksbuljong
- 5 dl vann
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 1 klype chiliflak
- 2,5 dl hakket grønnkål eller bladkål (kutt bort store stilker og sånt)
- 1/2 sitron (saften)
Serveres med rundstykker (lenke)
Slik gjør du
1. Varm olje i bunnen av en suppekjele og ha i løk, gulrot. Stek på medium varme i cirka fem minutter til løken begynner å bli myk, gyllen og lett gjennomsiktig. Ikke ha for sterk varme, det skal surre forsiktig – ikke få stekeskorpe.
2. Ha i hvitløk, spisskummin, karripulver og timian. Stek i cirka 30 sekund til.
3. Sil de hermetiske tomatene for å fjerne litt av vesken. Ha tomatkjøttet i kjelen og stek videre i nomen minutter mens du rører innimellom.
4. Tilsett linsene, grønnsakskraften, vann, salt, pepper og chiliflak.
5. Kok opp og la småkoke under lokk i 30 min
6. Ta 5 dl av suppen i blender eller stavmikser og blend til det blir helt jevnt. Sørg for at du får meg deg masse linser og grønnsaker. Poenget er å skape en mer fyldig suppe.
7. Hell tilbake i suppekjelen og tilsett de kålen.
8. Kok i tre min og trekk bort fra varmen.
9. Ha så i halvparten av sitronsaften i suppen og smak om du vil ha mer av den eller om suppen trenger mer salt eller pepper.
Én kommentar til “Linsesuppe”