Jeg får vann i munnen når jeg tenker på denne burgeren. Deilige, nystekte hamburgerbrød, frisk dressing og sprø salat og ikke minst: En perfekt kyllingburger i midten. Frittert gylden, saftig, sprø og gjennomstekt. Kylling på sitt beste og burger på sitt beste!
SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER
Du trenger
Hamburgerbrød (Mine oppskrifter her).
- Til denne burgeren bruker jeg «Hamburgerbrød med fløte og solsikkefrø».
Hamburgerdressing (Mine oppskrifter her).
- Til denne burgeren bruker jeg «Kyllingburgerdressing».
Hamburgerkjøttet:
Til 8 burgere
- 1 egg
- 2,5 dl vann
- 170 gram mel
- 90 gram tempuramix (fås i vellassoterte butikker – hvis du ikke får tak i kan du bruke vanlig mel isteden).
- 4 ts salt
- 2 ts løkpulver
- 1 ts Gastromat-krydder (eller lignende)
- ¾ ts svart pepper, malt
- ¼ ts hvitløkspulver
- 4 kyllingfileter
- 2 liter vegetabilsk olje til friteringen (jeg bruker solsikkeolje)
- Utstyr: Sølvfolie, Zipperbag og en liten gryte med langt skaft
SERVERINGSTIPS: For meg er kyllingburger aller best med kun salat og dressing til. Mer trenger man ikke til denne.
Slik gjør du
1. Pisk egget litt med en gaffel og bland godt med vannet.
2. Bland sammen melet, tempura-mixen, salt, pepper, Gastromat, løkpulver, hvitløkspulver og i en zipperbag (en sånn forseglbar plastpose som kan åpnes og lukkes) på 2-5 liter.
3. Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir, og skjær av eventuelt fett og sånne ting.
4. Nå begynner det gøye her! Legg kyllingfiletene på jevn underlag slå dem flate. Jeg bruker en liten gryte med langt skaft til å dundre løs på dem. Det er kjempemoro. Slå dem til hele fileten har samme tykkelsen.
5. Del kyllingfiletene i en sånn størrelse at de passer til hamburgerbrødene du skal ha til (kyllingfiletene minsker lite i størrelse under steking)
6. Dypp så hver kyllingfilet i eggeblandingen. Rist av overflødig egg, og ha fileten oppi melblandingsposen. Rist godt, slik at hele fileten er dekket.
7. Gjenta prosessen, slik at alle har fått to lag med egg og melblanding.
8. Ha så alle filetene i posen, og kast denne i fryseren (med mel og alt) i cirka en time. Ta vare på eggblandingen – helst i kjøleskapet.
9. Etter en time, gjentar du punkt 6 og 7.
10. Ha oljen i bred panne, og varm opp til 190 grader (bruk steketermometer)
11. Ha kyllingfiletene oppi gryten, og stek i 10 minutter (til de er lysebrune og sprø på utsiden). Snu gjerne en gang.
12. La hvile under sølvpapir i 7 minutter før de serveres!
Solsikkeolje og rapsolje går fint men maisolje gir best smak på hamburgeren. 🙂
Takk for bra tips! Det skal jeg prøve neste gang!
Etteren rask gjennomgang av burgerene var det denne som fristet mest ved første øyekast 🙂 Ser at du har en masse på bloggen som vil være en god inspirasjonskilde for egne matopplevelser. Og kanskje du har en oppskrift der du også anbefaler øltype til?
Følger bloggen din videre med stor spenning 🙂