Suppe er så flott mat. Det er lett å lage, sunt å spise og man blir mett lenge. Man kan lett lage en stor gryte og dele med et helt selskap eller bare har en liten suppekjele til en enkel sololunsj. Digg er det uansett, og denne kjøttdeigsuppen er intet unntak. Jeg lagde dobbel porsjon og serverte denne i familieselskap. Den ble nesten like populær som kakene!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPER
Du trenger:
- 2 ss olje
- 400 gram kjøttdeig
- 1 ¼ liter oksekraft (eller hvilken som helst kjøttkraft)
- 1 boks med hermetiske tomater
- 3 medium gulrøtter, skåret i tynne skiver
- 3 medium store poteter, kokefaste – skåret i små terninger, helst med skallet på
- 1 gulløk, finhakket
- 2 selleristenger, skåret i tynne skiver
- 100 gr hodekål
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 1 toppet ts oregano
- 1 boks røde linser, hermetiske, skylte
- ½ brokkoli
- 100 gram aspargesbønner (Skjær av tuppene, og så kutt i to)
- 1 bunt fersk persille
- 1 boks maiskorn, skylt
- 2 dl fryste erter
Serveres gjerne med ferske rundstykker
OBS! Som alltid med sånne typer supper. Du kan bytte ut ingrediensene som du vil. Liker du ikke aspargesbønner? Hopp over dem! Gidder du ikke kjøpe en hel hodekål for en suppe som bare skal ha 100 gram? Kutt den ut! Har du purre og blomkål men ikke løk og brokkoli Bare bytt i vei. Suppe skal være godt, rimelig og skal gi en god anledning til å tømme grønnsaksskuffen for ting som snart MÅ brukes. Det er DU som er suppesjefen her!
Slik gjør du
1. Gjør klar alt som må gjøres klart:
- Kutt opp gulrot, potet, løk, selleristang hodekål, persille og aspargesbønner
- Kutt toppen av brokkolien opp i små blomster. Skrell stilken og finhakk den
- Skyll mais og linser
- Kok opp vannet til kraften og bland i konsentrert fond
2 .Varm oljen i en stor suppekjele og brun kjøttdeigen på ganske høy varme.
3. Så snart det ikke er noe mer rosa igjen på kjøttdeigen, setter du ned varmen og tilsetter kraft, hermetiske tomater, gulrøtter, poteter, løk, selleristenger, salt, pepper, oregano, hodekål og brokkolistang.
4. Kok opp, og la det småkoke i 30 minutter, men:
- Når det gjenstår 25 minutter tilsetter du linsene
- Når det er 10 minutter igjen tilsetter du aspargesbønnene
- Når det er 5 minutter igjen tilsetter du brokkoliblomstene, persille, mais og erter.
Oppskriften baserer seg på en oppskrift fra tasteofhome.com