PØLSEFEST PÅ NAMMIS.NO: Selvsagt til pølsefesten, men hjemmelaget ketsjup gir en helt ny opplevelse av alle måltidene du vanligvis har ketsjup til. Deilig variasjon til den vanlige kjøpeketsjupen. Dette er også enkel å variere ytterlige. Legg til litt chili eller noe krydder du liker. Her kan man ha det mye moro!
Du trenger:
- 1 boks hele hermetiske tomater (Kjøp de dyreste du finner. De må være flådde)
- 1 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpuré
- 4 ss brunt sukker
- 2-4 ss rødvinseddik
- salt, pepper
Slik gjør du:
1. Hakk opp løken, og stek den på medium varme med litt olje til den er gylden og myk.
2. Finhakk hvitløken og bland med tomatpureen. Ha i stekepannen og stek 1 minutt til
3. Ha oppi tomatene og sukkeret
4. Rør rundt og la småkoke i en halv time
5. Bland alt med stavmikser til det er en jevn masse.
6. Smak til med eddik, salt og pepper.
4 kommentarer til “Ketsjup”