Grillburgeren er en av headlinerne under årets burgerfestival, og har vært en av mine personlige grillfavoritter i mange år. Det er en upretensiøs, rask og smaksrik burger som passer både til hverdags og fest. Grilloljen gir en distinkt smak, og osten og løken gir karbonaden litt karakter.
SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER
Du trenger
Nok til cirka 4-5 burgere
- Hamburgerbrød (Mine oppskrifter her)
- Her har jeg brukt Amerikanske hamburgerbrød
- Her har jeg brukt Amerikanske hamburgerbrød
Til burgerkjøttet:
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1 finhakket gulløk
- 2-4 ss grillolje
- 80 gram revet ost
Slik gjør du
1. Bland alle ingrediensene godt sammen. Bruk hendene eller kjøkkenmaskin for å få en jevn, fin masse.
2. La deigen hvile litt i kjøleskapet (minst 20 min)
3. Form kjøttet til karbonader som passer til burgerbrødene dine. Husk at kjøttet minsker litt i størrelse under steking. Du velger selv hvor tykk burgerne skal være. Jeg liker at de er cirka 1,5 cm tykke.
4. Stek burgerne i olje i stekepannen eller grill dem – pensle gjerne litt ekstra grillolje på dem under grillingen. Burgerne snus kun en gang under stekningen. De henger ikke veldig godt sammen, så snu dem forsiktig.