Chilliburgeren er en småhissig – og velsmakende – opptreden på årets burgerfestival. Chilien i både brødet og burgerkjøttet gir burgeren et godt lite kick, mens rømmedressingen har en lindrende effekt. De hermetiske tomatene i burgerkjøttet gjør at burgeren får et spennende lite preg av chili con carne. Ekte Burgernammis!
SJEKK UT VÅRE BESTE BURGER-OPPSKRIFTER
Du trenger
Nok til cirka 4-5 burgere
- Hamburgerbrød (Mine oppskrifter her)
- Her har jeg brukt «Hamburgerbrød med chili og ost«
- Her har jeg brukt «Hamburgerbrød med chili og ost«
- Hamburgerdressing (Mine oppskrifter her)
- Her har jeg brukt «Rømmedressing til hamburger, pizza og pølser«
- En skive burgerost per burger
Til burgerkjøttet:
Nok til fem burgere
- 400 gram karbonadedeig
- ½ boks hermetiske tomater, grovhakkede
- 2 ss finhakket fersk koriander
- 1 ts chilipulver
- 2 røde chili, uten frø, finhakket
- ½ ts salt
- ½ ts oregano (eventuelt 1,5 ts finhakket fersk)
- ½ ts spisskummin
- ¼ ts pepper
- Utstyr: grill, sølvfolie og formfett
TIPS! Med denne krydderblandingen får du en burger der du kan kjenne at det er en chiliburger, uten at den blir for sterk. Dersom du synes det høres pinglete ut, er det bare til å kjøre på med mer chilipulver.
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til burgerkjøttet godt.
2. La gjerne deigen stå kaldt i kjøleskapet en stund.
3. Fordel deigen i fem like deler, og form til burgere. Burgerne skal med andre ord være ganske tykke. Jeg bruker runde kakeutstikkere for å sørge for at alle burgerne har samme størrelse, og at de er omtrent like store som hamburgerbrødene jeg skal bruke.
4. Grill i 6 minutter på hver side (bruk medium varme på grillen). Spray litt formfett på grillristen like før du legger på burgerne, så fester den seg ikke så lett. Burgerne er ganske løse, så vær forsiktig når du flytter dem til og fra grillen. Snu dem derfor bare én gang.
5. Legg på et stykke burgerost på toppen, og la stå på grillen (gjerne under lokk) i et minutt eller to til, slik at osten får smeltet.
6. La hvile under sølvfolie i cirka 5 minutter før servering.
7. Serveres med brød, dressing og eventuelle grønnsaker du liker.